امور غذایی
واحد بهداشت و امور غذایی یکی از بخش های مهم مؤسسات توانبخشی و نگهداری معلولین ذهنی می باشد که مسئولیت کنترل و نظارت بر بهداشت و کیفیت مواد غذایی مصرفی را به صورت همه روزه بر عهده دارد. همچنین تدوین برنامه غذایی ویژه مددجویان رژیمی و یا مددجویان با شرایط خاص بر عهده این واحد می باشد. آشپزخانه مؤسسه زیر نظر این واحد فعالیت می کند و نظارت دقیق بر اصول کنترل کیفی و فنی مربوط به تغذیه مددجویان توسط این واحد اعمال می گردد.
عدم نظارت و کنترل لازم بر روند خرید مواد اولیه، نگهداری، آماده سازی، پخت و پخش مواد غذایی در مؤسسات توانبخشی و نگهداری می تواند فجایعی جبران ناپذیر را به بار آورد که منجر به تحمیل هزینه های مادی و معنوی زیادی حتی به سطوح کلان کشور شود.
مسئول واحد:
———-
شرح وظایف مسئول امور غذایی:
- نظارت و کنترل مواد غذایی و ارسال نمونه های مواد غذایی به آزمایشگاه و توقيف و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد و غير مجاز بر اساس دستورالعملهای مربوطه؛ و انجام اقدامات بعدی
- نظارت و مداخله در عقد قراردادهای خدماتی مرکز و مطالبه كارت بهداشت پرسنل مشمول
- بررسی وضعیت آب مورد مصرف مرکز ( شبكه عمومی ، شبكه خصوصی ) و تشكیل پرونده مربوط به آن
- كنترل بهداشتی آب مصرفی ازنظر كمی و كیفی ( آزمایشات دوره ای میكروبی وشیمیایی و كلرسنجی) با استناد به دستورالعمل ها ، استانداردها و شرایط موجود با همکاری مسئولین مرکز
- نظارت فنی و بهداشتی مستمر بر نحوه كار آشپزخانه شامل : شرایط بهداشت محیطی آشپزخانه ، وضعیت سردخانه ، انبار نگهداری موادغذایی ، سرویسهای بهداشتی ، بهداشت فردی توانخواهان و پرسنل ، اطاق استراحت پرسنل ، شستشو و ضدعفونی ظروف ، شستشو و ضدعفونی سبزیجات خام مورد استفاده ، وضعیت بهداشتی موادغذایی آماده طبخ وسایل و ظروف مورد استفاده و . . . .
- نظارت و هماهنگی لازم در زنجیره تهیه ، طبخ و توزیع موادغذایی با همكاری كارشناس تغذیه بمنظور اطمینان از سلامت توزیع و مصرف غذا
- ارتباط مستمر با معاونت های بهداشت و درمان درهماهنگ كردن فعالیتهای اجرایی و دستورالعملها واقدامات نظارتی درمرکز
- غربالگری کلیه افراد در بدو پذيرش با ارزیابی اوليه تغذيه اي
- ارزیابی اولیه تخصصی تغذيه اي برای افراد غربال شده از ارزیابی اولیه
- ارزیابی تکمیلی تخصصی وضعیت تغذیه برای افراد غربال شده از ارزیابی اولیه تخصصی
- تهیه لیست مددجویان نیازمند به رژیم غذایی خاص و ارائه مشاوره تغذیه و تنظیم رژیم درمانی وثبت در پرونده
- پیگیری برنامه مراقبت تغذیه ای بر اساس برنامه تغذیه ای تنظیم شده معلولان
- تهیه و تنظیم برنامه غذایی فصلی برای کلیه مددجویان مقیم مرکز
- تهيه وتنظيم وبازنگري در منوهاي غذايي معمولي و رژیمی
- ارزیابی دوره ای هر شش ماه یکبار وضعیت تغذیه برای کلیه مددجویان
- آموزش و نظارت در خصوص مراحل آماده سازي ، ذخيره سازي ، پخت و نحوه چيدمان و بسته بندي غذاهاي معمولي ورژیمی
- پیشنهاد انجام آزمایشات لازم از مواد خام و پخته و پیگیری نتایج آن
- نظارت و سرپرستی مستقیم بر انبار مواد غذایی
- مستند سازی اقدامات